Gå direkt till innehållet

Karin Almers ny redaktionschef för SVT Play

Karin Almers, CRM- & kampanjchef på Aftonbladet, tillträder i höst som redaktionschef för SVT Play.

Karin Almers
Karin Almers

- Jag är väldigt glad och nöjd med rekryteringen av Karin Almers. Hon kommer att tillföra viktig kompetens kring konvertering och nyttjandet av data i vår resa mot ett mer personligt Play, säger Susanna Balsvik, chef för SVT Planering.

Karin Almers ingår idag i Aftonbladets onlineledningsgrupp som "stakeholder" - dvs kravställare in mot produktutvecklingen - och jobbar både operativt och strategiskt. Under sina tio år inom Schibsted har hon även haft rollen som Head of Online Traffic Development.

- Jag är ett stort fan av SVT Play och allt fantastiskt innehåll som SVT producerar och distribuerar och ser fram emot att fortsätta utveckla tjänsten tillsammans med Play-redaktionen, säger Karin Almers.

SVT Play-redaktionen ligger under SVT Planering och sedan 1 juni har avdelningen även förstärkts med två rättighetshandläggare: Cecilia Söderström och Ulrika Lindén samt tre arkivresearchers: Ove Wahlqvist, Bertil Fröman och Ylva Robertsson.
- De utgör grunden i hanteringen och möjligheten för oss att återbruka program i arkivet för både online och broadcast, säger Susanna Balsvik.

Karin Almers tillträder sin nya tjänst den 1 oktober och blir då chef för SVT Play-redaktionens tio redaktörer.